Aklımda Kalası Kelimeler

* давайте работать вместе
* Zarf ve Mazruf, Zerafet(xHoyratlık) ile aynı kökten(za-ra-fe) gelir
* Bedesten
* Suç subuta ermiştir - Suç sabit olmuştur

15 Mart 2010 Pazartesi

Giyecek alırken nelere dikkat edilmeli?

Öncelikle hangi giyeceklere ihtiyaç olduğu doğru tespit edilmeli ve mevcut giyecekler gözden geçirilmeli.
Ne tür giyeceklerin eksik olduğunu düşünüp gerçek ihtiyaçlar tespit edilerek önem ve öncelik sırasına göre listelenmeli.
İhtiyaç olarak tespit edilen giyeceklerin renk, model, kumaş cinsi vb. özellikleri belirlenmeli. Stil ve model belirlemede yaşam biçimi ve en sık giydiğiniz giyecekleri düşünmek size yardımcı olabilir.
Daima sade ve çeşitli faaliyetler için kolayca kullanılabilecek kıyafetler seçilmeli, aşırı derecede modaya bağlı ürünler tercih edilmemeli.
Satın alınacak giyeceklerin renk kombinasyonlarına dikkat edilerek her türlü renkle kolayca uyum sağlayabilecek olanlar yeğlenmeli.
Kıyafetlerin farklı mevsimlerde ve uzun süre giyilebilen, kolayca yıkanabilen, dayanıklı, buruşmayan kumaştan üretilmiş olmasına dikkat edilmeli. İç giyimde ise kolayca nem çeken, doğal liflerden üretilen ürünler tercih edilmeli.
Giyecekleri satın almadan önce çeşitli mağazaları dolaşmaya, fiyat, kalite, çeşit, model ve renk açısından karşılaştırma yapmaya ve en uygun yerden alışveriş yapmaya çaba gösterilmeli.
Giyimde mevsim sonu indirim dönemleri takip edilmeli.
Ölçü ve beden yönünden kesin bilgilere sahip değilseniz, satın alınacak giyecek mutlaka denenmeli.
Giyeceklerde kumaşı, dikişleri, renk tonları ile birlikte yan ürünler olan düğme, fermuar, astar vb. kısımları dikkatle kontrol edilmeli, yırtık, sökük, tüylenme, renkte ton farkı olmamasına özen gösterilmeli.
Satın alınacak kıyafetlerde bilgi verici etiketler incelenerek kumaşın lif kompozisyonu ile uygulanacak bakım ve temizlik yöntemleri satın almadan önce mutlaka öğrenilmeli.
Giyim alışverişlerinde mutlaka satış fişi veya fatura alınıp saklanmalı.

Hiç yorum yok: